Wat kost het snoeien of vellen van bomen?

Het snoeien van bomen is essentieel voor de gezondheid van de boom. Zeker in het geval van fruitbomen is het belangrijk dat ze regelmatig worden gesnoeid zodat ze kunnen blijven fruit geven. Maar wat zijn de kosten van het snoeien of vellen van een boom en waarom is bomen snoeien uitbesteden een goed idee?

Bomen snoeien, zelf doen of uitbesteden? 

Het snoeien van bomen kan makkelijk enkele honderden euro’s kosten. Toch is dit belangrijk om de gezondheid van de boom te waarborgen en ervoor te zorgen dat hij beter gaat groeien. Op zich lijkt het niet zo moeilijk om dit soort tuinonderhoud zelf uit te voeren en wat geld te besparen. In het geval van struiken of kleine boompjes kan dat zeker. Maar wanneer u te maken hebt met grotere bomen is het aan te raden een vakman in te schakelen en gaat u bomen snoeien best uitbesteden.

Een vakman kent niet alleen zijn vak, maar klaart de klus ook sneller. Ook kan het snoeien van bomen in de verkeerde periode ervoor zorgen dat de boom ziek wordt of gaat bloeden. Ook een ongeluk is snel gebeurd wanneer u zelf hoge bomen wilt snoeien of vellen. 


Welke factoren bepalen de prijs van het snoeien of verwijderen van bomen?

Voor het vellen van bomen wordt vaak een vaste prijs gerekend per boom. Zo weet u de kosten van een boom verwijderen vooraf. Dat is niet het geval wanneer het gaat om het snoeiwerk. Hiervoor wordt een uurtarief gerekend, maar welke prijs mag u dan verwachten? Dat kan namelijk afhankelijk zijn van bepaalde factoren. Eerst en vooral spelen het aantal bomen en de soorten een grote rol. De ene boom is de andere niet wat het aantal takken of de vorm betreft. Ook de technieken die zijn vereist bij het snoeiwerk gaan de prijs mee bepalen. Wilt u de boom wat uitdunnen of rondom snoeien omdat de boom te groot wordt? Opsnoei is de goedkoopste mogelijkheid en omvat het snoeien van de laagste takken. Verder houdt een professioneel houthakkersbedrijf als Arborum Boombeheer uit Stekene ook rekening met de positie van de boom en de bereikbaarheid van de tuin. Dit omdat dit meer tijd vereist voor het afvoeren van het vele houtafval.


Heeft u bomen die geveld of gesnoeid moeten worden en bent u benieuwd naar de kosten van het snoeien en vellen van bomen? Vraag nu uw gratis offerte aan bij Arborum Boombeheer uit Stekene.