Gecertificeerd boomverzorger en boomchirurgie in Oost-Vlaanderen

Als gecertificeerde boomverzorgers stellen wij het welzijn van de bomen voorop

Bomen zijn net als mensen: ze zien het daglicht, groeien en gaan dood. En ze verdienen tijdens hun leven de beste zorgen, net als wij. Voor de verzorging van uw bomen doet u best een beroep op echte specialisten in het vak. En die vindt u bij Arborum Boombeheer in Stekene. Wij zijn een gedreven team van ervaren boomverzorgers en wenden al onze kennis aan voor het welzijn van de bomen.

Ervaren boomchirurg

Om uw bomen te verzekeren van een lange levensduur is het belangrijk om ze regelmatig te controleren op ziektes. Een zieke boom verliest zijn vitaliteit en kan van binnenuit aan het afsterven zijn, vaak zonder dat u het doorheeft, met alle gevolgen van dien. Ziet u dus gaatjes of wondjes in de schors, een verkleuring van de bladeren of zwammen onderaan de stam, dan komen wij graag ter plaatse om uw boom te onderzoeken en een diagnose te stellen. Als ervaren boomchirurg weten wij welke behandeling aangewezen is om uw boom zich te laten herstellen en welke maatregelen we moeten treffen om te vermijden dat de plaag zich uitbreidt.

Niet zelden liggen schimmels en ook insecten aan de basis van uw vaststelling. Denk maar aan de larven van de mineermot die gangen vreten in het bladgroen van de paardenkastanje. Of aan de processierupsen die het met hun vraatzucht gemunt hebben op de jonge eikenbladeren. En aan de letterzetters. Dat zijn kevers die zich door de schors tot in de stam van dennen en sparren boren om hun eitjes vervolgens in verticale gangen uit te broeden.

Veiligheidsadvies en kroonverankering bij plakoksels

Hoed u ook voor misgroei van takken. Het gebeurt dat een boom een grillig of onevenwichtig takkenpatroon vertoont. Een dikke tak die zich in de kruin van uw boom een vreemde weg baant, kan gevaarlijk zijn en door zijn gewicht onverwacht afbreken. Ook takken met een slechte aanhechting en plakoksels houden een reëel risico in voor een plotse takkenbreuk met materiële en lichamelijke schade tot gevolg. We spreken van een plak- of kleefoksel als twee takken steil omhoog groeien vanuit dezelfde oksel. In beide gevallen proberen we de betreffende tak met een kunstmatige verbinding van touwen, kabels of ijzers aan de stam of aan een andere tak te hechten. Deze techniek heet kroonverankering. Brengt deze ingreep geen soelaas, dan zullen onze boomverzorgers de grillige of steile tak met boomchirurgie voorzichtig en gecontroleerd verwijderen.

Denkt u dat uw bomen ziek zijn? Beschrijf dan de symptomen op het contactformulier. 

De boomverzorgers en boomchirurgen van Arborum Boombeheer komen zo snel mogelijk bij u langs met deskundig advies en een remedie.