Uw bomen veilig laten snoeien, kappen of weghalen

Bomen op grote hoogte en delicate plaatsen laten snoeien

Een boom kan maar optimaal tot groeien en bloeien komen als hij ook op tijd en stond gesnoeid wordt. U kunt op Arborum Boombeheer uit Oost-Vlaanderen rekenen voor het zorgvuldig laten snoeien van alle bomen in uw tuin. Ook bedrijven en overheden schakelen ons in voor snoeiwerken op bedrijfsterreinen en openbare plaatsen. Wij weten precies hoe elke boomsoort moet gesnoeid worden om zijn groei te bevorderen en om hem gezond te houden. Soms volstaat het om het dode hout te verwijderen. Dan weer kan een boom er baat bij hebben om hem uit te lichten. Dat wil zeggen dat we de bladmassa uitdunnen om het zonlicht tot in de kern van de kruin toe te laten. Een bijkomend voordeel is dat de boom nadien minder afziet van hevige windstoten die hem zouden kunnen ontwortelen.

Bomen laten kappen of chirurgisch verwijderen

De laatste jaren maken we ook in onze contreien soms felle stormen mee. Als de wind geluwd is, worden wij van Arborum Boombeheer opgeroepen om het puin in tuinen en op wegen te ruimen of om loshangende takken chirurgisch te verwijderen. Soms is een boom echter te zwaar beschadigd of te ziek om hem nog te redden. Dan zit er jammer genoeg niets anders op dan hem te kappen. En dat pakken wij heel omzichtig aan. In onze opleiding hebben wij de nodige zaag- en klimtechnieken geleerd om een boom op een gestructureerde manier te demonteren. De overgebleven stronken worden vakkundig uitgefreesd met een speciale stronkenfrees.

Zoals de naam van ons bedrijf het zegt, houden wij ons ook bezig met boom- en bosbeheer. Dat impliceert dat wij een bomenpartij of een bos soms uitdunnen voor het welzijn van de lagere plantengroei en voor het behoud van de diversiteit van de hele biotoop, van planten én bomen dus. Ten slotte gaan we het snoeihout ook hakselen. Wij hebben een professionele hakselaar die takken met een doorsnede van maar liefst 13 cm aankan.

Veiligheidsadvies en kroonverankering bij plakoksels

Snoeiwerken en boomverzorging, het is niet zonder risico. Wij gaan dagelijks aan de slag met gevaarlijk gereedschap zoals kettingzagen en takkenscharen. Daarnaast werken we vaak op grote hoogte en soms zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen. Bovendien worden we dikwijls gevraagd voor werken op drukke plekken: woonwijken, parken, stoepen. Dan is voorzichtigheid dubbel en dik geboden! Bij Arborum Boombeheer zijn wij ons voortdurend bewust van onze verantwoordelijkheid. Wij nemen dan ook alle veiligheidsmaatregelen in acht bij de uitoefening van onze job.

Stormschade of loshangende takken? Uw bomen laten snoeien, kappen of verwijderen? 

Aarzel niet en neem meteen contact op met Arborum Boombeheer uit Oost-Vlaanderen.